Як розпізнати, що підліток входить до організації «Редан»: роз’яснення Нацполіції

 

Як розпізнати, що підліток входить до організації «Редан»: роз’яснення Нацполіції 

 

Новий молодіжний рух «Редан» набирає популярності. Нацполіція закликає провести розмову з дітьми, щоб убезпечити їх від впливу субкультури

«Редан» – це напрямок молодіжної субкультури, який поширився у лютому 2023 року. У Москві внаслідок масової бійки загинули двоє підлітків. Штучне поширення цієї субкультури – є російською інформаційно-психологічна операцією. Мета – використати дітей для дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні», – зазначено в повідомленні Нацполіції.

Так, у великих містах України відбуваються сутички між двома субкультурами: ПВК «Редан» та так званими «АнтиРедан». Спілкування відбувається у телеграм-каналах, де закликають підлітків брати участь у масових бійках. Дітей ділять на групи, вказують точки зборів, на місцях знаходяться інформатори.

Як розпізнати учасників «Редан»

Підлітки мають ряд особливостей, які їх відрізняють від інших. Зокрема, довге фарбоване волосся, використовують символіку «павука», одягаються у вільний одяг. Цей напрямок молодіжної субкультури засуджує насильство зі сторони інших субкультур та виступає за індивідуальний стиль.

«Закликаємо дорослих приділяти увагу дітям, постійно роз’яснювати правила поведінки та уберегти від невиправданих вчинків. Не допускайте ситуації, коли неповнолітні підпадають під вплив агресора, підтримуючи подібні флешмоби. Піклуйтесь про дітей, цікавтесь їх дозвіллям, зокрема інтересами в Інтернет–мережі, проблемними питаннями та станьте для них найкращими товаришами», – наголошують у Нацполіції. 


Джерело: https://oplatforma.com.ua/news/61527-yak-rozpiznati-shcho-pidlitok-vkhodit-do-organizatsii-redan-rozyasnennya-natspolitsii


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

НЕВИДИМІ НАСЛІДКИ ВІЙНИ. ЯК ПОДОЛАТИ? ПСИХОЛОГІЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ДЛЯ БАТЬКІВ.